Inkontinenssi Savo

Inkontinenssihoito LEPPÄVIRRAN alueella

Inkontinenssi eli virtsankarkailu on yllättävän monia aikuisia vaivaava ongelma. Erityisesti naiset ovat alttiita inkontinenssille, mutta sitä esiintyy myös miehillä. Fysioterapiapalvelumme sopivat hyvin virtsankarkailun hoitamiseksi ilman radikaaleja toimenpiteitä. Tutustu palveluihimme tarkemmin ja hankkiudu eroon epämiellyttävistä ongelmista kerralla.

Kysy hoidostamme lisää

Vaivan laajuus ja luonne

Suomalaisista 25–69-vuotiaista naisista jopa 19 prosenttia kärsii virtsankarkailusta. Inkontinenssi on erittäin vaivaannuttava ongelma, jonka korjaamiseen ja ehkäisemiseen on syytä suhtautua vakavasti. Inkontinenssin tyyppejä ovat ponnistus, pakko ja sekatyyppinen inkontinenssi. Ponnistus inkontinenssissa virtsa tahtoo karkailla esimerkiksi naurahtaessa tai juostessa tai muuten lihaksia ponnistaessa. Pakko inkontinenssi taas on äkillinen virtsaamisen tarve, johon liittyy virtsan karkailua.

Sekatyyppisessä inkontinenssissa esiintyy näiden molempien muotojen oireita. Muita tyyppejä ovat muun muassa neurogeeninen rakkovaiva. Raskaus, synnytys, ikääntyminen ja neurologiset sairaudet ovat yleisimpiä inkontinenssin syitä. Vaivasta voit lukea lisää esimerkiksi Duodecimin Terveyskirjastosta.

Hoitomuodot

Inkontinenssia on mahdollista hoitaa usealla eri tavalla. Yleisimpiä hoitomuotoja ovat muun muassa voimistelu, lääkehoito, sähköhoito tai jopa leikkaushoidot. Sen aiheuttamia haittoja hoidetaan normaalisti eri tyyppisillä inkontinenssisuojilla. Nämä suojat ovat normaalisti huomaamattomia ja tehokkaita. Ne eivät kuitenkaan anna pysyvää helpotusta virtsan karkailuun, vaan estävät vaivan karkaamisen valloilleen.

Fysioterapeuttinen hoito ja voimistelu ovat yllättävän tehokkaita tapoja hoitaa inkontinenssiongelmia useimmissa tapauksissa. Esimerkiksi lantionpohjatreenillä saadaan normaalisti hyviä tuloksia aikaan ja virtsankarkailua vähennettyä huomattavasti. Kun lantion alueen lihakset saadaan treenattua hyvään kuntoon, ei virtsankarkailu ole enää niin suuri ongelma kuin ennen. Fysioterapeutin ohjauksessa tehty voimistelu ja hoito ovat yksi helpoimmista ja vaivattomimmista inkontinenssin hoitomuodoista. Treenausta ja hoitoa on mahdollista jatkaa myös kotona.

Meiltä löytyy kokemusta ja osaamista inkontinenssin fysioterapiahoidosta. Asiantuntevalla ohjauksellamme saadaan virtsankarkailu nopeasti kuriin. Älä siis anna hävettävän vaivan pilata elämäsi laatua. Ammattitaitoisen henkilökuntamme ohjauksessa tästäkin vaivasta pääsee tehokkaasti eroon.